Traineeship Sprinklertechniek

Je hebt net je diploma gehaald of je bent al een paar jaar aan het werk. Je kunt alle kanten op maar je weet niet 100% zeker wat je nu wilt gaan doen. Je bent je ervan bewust dat je in een sector wilt werken waar toekomst in zit. Een sector waar jij als persoon echt van toegevoegde waarde bent. Wij gaan graag een persoonlijk gesprek met je aan om je te helpen bij het maken van een carrière keuze. Dit is geheel vrijblijvend.

Wij nemen je graag mee in het gedachtegoed achter de het traineeship sprinklertechniek.

In het kort:

Betaald Traineeship

met baangarantie

Professionele begeleiding

door vaste coach

Trainingen en workshops

die aansluiten op jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte

Werken bij topbedrijven

in de industrie, techniek, bouw & infra

Unieke kans voor jouw carrière

in de richting die jij ambieert

Hoe werkt het traineeship?

Wat maakt deze traineeship nu zo bijzonder?

De training wijkt af van de standaard sprinkler training die door verschillende opleidingsinstituten wordt aangeboden. Wat zijn de verschillen?

* Er is extra veel aandacht voor het bijbrengen van je wiskundige kennis

* Je gaat twee dagen de werkplaats in voor praktijktrainingen

* Je gaat in gesprek met appendages leveranciers voor de sprinklerbranche

* Je leert werken met een UPD

* Er is aandacht voor kostprijsbegrotingen

* Je krijg kennis mee over prefab voorbereidingen

* Er wordt aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling

* Bluetech Engineering zorgt voor een persoonlijk coach

* 100% slagingskans

Welke functies kan je invullen na de opleiding?

Engineer

Service coördinator

Calculator

Werkvoorbereider

Indien gewenst kan je je verder specialiseren door de opleiding technicus sprinkler te volgen.

Vertrouwen

Op het moment dat er wederzijds een goed gevoel blijft bestaan ontstaat er vertrouwen. Vertrouwen belonen wij door je een contract aan te bieden en bij ons in dienst te komen. De opdracht die daarna gaat volgen is iets wat we samen gaan onderzoeken en bepalen.

Jij staat centraal

Uiteraard ben je van harte welkom bij ons en laten we je graag ons mooie kantoor zien. Ons kantoor is iets waar we trots op zijn en aandacht aan blijven besteden. Dit moet voor iedereen als een ‘thuis’ voelen. Even niet in de gelegenheid om naar ons te komen? Dan komen we gewoon naar jou en ontmoeten we elkaar bij jou in de omgeving.

Combinatie van werken en leren

Voor de start van je traineeship weet je al aan welke opdrachtgever je wordt gekoppeld. Gedurende de 18 maanden training leer je vakinhoudelijke kennis en bij de opdrachtgever doe je waardevolle praktijkervaring op. Je coach van Bluetech Engineering en de opdrachtgever zorgen ervoor dat jij optimaal kan ontwikkelen en succesvol wordt. Binnen zeer korte tijd functioneer je op niveau.

Coaching

Wanneer je start als trainee bij Bluetech Engineering word je gekoppeld aan een persoonlijke coach. Hij of zij onderhoud de contacten bij de opdrachtgever en houdt jouw ontwikkeling in de gaten. Tijdens de gesprekken bespreekt  jouw coach je voortgang en persoonlijke leerdoelen.

Het eerlijke verhaal

Wij beloven je geen dingen die we niet waar kunnen maken. Wij zijn eerlijk en recht door zee. Ook wanneer de boodschap niet positief is krijg je eerlijke feedback waar je iets mee kunt. Kunnen we je op dit moment niet bieden waar jij naar op zoek bent? Dan houden we contact richting de toekomst maar adviseren we je eerlijk.

+31 6 42409101 20180219_025613

Interview Meghana

Mijn naam is Meghana, 25 jaar oud en woonachtig in Rijswijk. Ik vervul de rol van Proposal Engineer bij Bluetech Engineering en ben opgegroeid in Amsterdam. Veel van mijn familie is nog steeds woonachtig in Amsterdam en ik vind het heerlijk om op zijn tijd terug te komen daar, gezelligheid alom. Mijn ouders komen van oorsprong uit India en zelf heb ik dit prachtige land ook meerdere malen bezocht. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in het zwembad en vind ik het leuk om te reizen en nieuwe dingen te ontdekken.

Tja, hoe is deze keuze ontstaan. Deze keuze kwam met name voort uit het feit dat ik op de middelbare school heel erg goed was in de exacte vakken zoals wis en natuurkunde. Vanuit deze talenten ben ik verder gaan kijken en dan kom je al snel richting techniek uit. Eenmaal op het HBO vond ik de eerste 2 jaar wel pittig maar ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad.

Ik denk dat het komt omdat de meeste vrouwen worden afgeschrikt van het feit dat er zoveel mannen in de techniek zitten. Dat is jammer omdat techniek is een heel belangrijk onderdeel van onze samenleving is. We zouden veel meer kunnen bereiken als we teams van zowel mannen als vrouwen formeren en meer diversiteit hebben. Vrouwen hebben soms gewoon een andere kijk op bepaalde zaken.

Ik was op zoek naar een partij die me kon helpen bij mijn keuze voor mijn eerste baan. Ik was hier erg onwetend in en had geen goed overzicht van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik heb meerdere gesprekken gehad maar uiteindelijk voor Bluetech gekozen omdat dit gewoon het best voelde. Dankzij Bluetech ben ik terecht gekomen op een rol die voor mij geheel nieuw was maar die me past als een warme deken! Er wordt hier goed naar mij als persoon geluisterd en je sterke en zwakke punten worden goed aangevoeld.

Wat ik gemist heb en wat me enorm verbaast, is dat we nog steeds geen goed overzicht hebben van alle HBO/WO opleidingen. En dan ook aanvullende informatie waarin de verschillen per opleiding duidelijk worden. Daarnaast een eerlijk en realistisch beeld van wat je kunt worden. Heel veel beroepen zijn nog onbekend voor velen. Ik had nog niet eerder van het bestaan van mijn huidige rol gehoord totdat Bluetech met dit idee kwam. Uiteindelijk is dit ook de toegevoegde waarde van Bluetech maar deze kennis zou de Nederlandse overheid eerder kunnen verschaffen om mensen betere keuze te kunnen laten maken.

Ga praten met mensen die verstand van zaken hebben en kijk niet alleen naar vacatures. Ga op zoek naar een partij die je helpt en een eerlijk advies geeft. Bluetech keek helemaal niet naar vacatures maar vanuit mij. Ik had op het moment dat ik een contractvoorstel kreeg mijn diploma officieel nog helemaal niet. Ook hadden we toen nog geen keuze gemaakt voor een functie/vacatures. Er was vertrouwen van beide kanten en dit heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.

Op het gebied van werk heb ik geen exacte positie in mijn hoofd. Wat wel vast staat voor is dat ik graag wil blijven leren en groeien als persoon. Veel kennis opdoen en nieuwsgierig blijven en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.