Over mij

Mijn naam is Bram van der Maarl en ik ben 25 jaar. Ik ben geboren in Haarlem en opgegroeid in Vijfhuizen. Dit is een klein dorp dat vlakbij Haarlem/Schiphol ligt. Sinds 2,5 jaar woon ik samen met mijn vriendin in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om hard te lopen en ga ik geregeld naar de sportschool. In het weekend besteed ik mijn tijd graag met vrienden en gaan we op stap of bezoeken we de leuke festivals.

Wat doe je op dit moment?

Afgelopen maart ben ik begonnen met mijn eerste project Bij Bluetech. Ik ben werkzaam als werkvoorbereider op de afdeling services bij VolkerRail in Utrecht. Wij plannen en voeren het onderhoud uit aan het spoor rondom Utrecht Centraal. Op dit contractgebied zijn diverse werkvoorbereiders werkzaam. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een gedeelte van dit contract. Erg leuk want eigenlijk ‘run’ ik mijn eigen stukje spoor.

 

Hoe ziet jouw rol eruit?

Wij hebben een leuk team van vier werkvoorbereiders en één overkoepelende werkvoorbereider. Onze taak is om het onderhoud aan het spoor te plannen en materialen te regelen. Wij moeten ervoor zorgen dat metingen, controles en vervangingen op tijd uitgevoerd worden om de dagelijkse gebruiker van de trein zo min mogelijk hinder te laten ondervinden. De uitdaging is om het proces zo efficiënt te laten verlopen zodat iedereen prettig zijn werk kan doen en de kosten zo laag mogelijk gehouden worden.

 

Hoe bevalt deze rol je?

De rol bevalt mij erg goed, het is een uitdagende rol doordat er veel dingen gepland, georganiseerd en beheerd moeten worden. Daarnaast heb ik met uiteenlopende stakeholders te maken en is er veel diversiteit in werkzaamheden. Vaak kijk ik terug op een dag die ik me in de ochtend niet heb kunnen voorstellen, dat is leuk maar soms ook hectisch.

 

Hoe ben je op deze rol terecht gekomen?

Na mijn studie ben ik me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt, dit heb ik mede gedaan via LinkedIn. Op Linkedin vond ik de vacature traineeship voor technische bedrijfskunde. Hier heb ik direct op gereageerd en na telefonisch contact ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Wat mij enorm aansprak in de vacature was de manier waarop de vacature beschreven was. Hier stond: kom een keer koffie drinken en kennismaken, lekker informeel en vrijblijvend wat precies bij mij past. Dit heb ik vervolgens dan ook met plezier gedaan. Het gevoel was goed en dezelfde dag ging ik samen met Ronald op intake gesprek bij VolkerRail.

 

Kun je iets meer vertellen over je studietijd?

Na de basisschool heb ik ervoor gekozen om naar de Havo te gaan. Daar heb ik het profiel economie & maatschappij doorlopen op het Sancta Maria in Heemstede. Na het behalen van de Havo heb ik bewust een tussenjaar gepakt en ben ik met een vriend gaan reizen. We zijn drie maanden aan het backpacken geweest in Australië en twee weken in Thailand, echt een gave ervaring!

Na terugkomst in Nederland ben ik begonnen met de opleiding Accountancy op de Hogeschool van Amsterdam. Na enige tijd bleek dit echter niet de studie voor mij te zijn en ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Via een vriend van me kwam ik meer te weten over de opleiding technische bedrijfskunde. De materie sprak me erg aan en in 2013 ben ik aan deze opleiding begonnen om uiteindelijk in 2017 met mijn diploma in mijn handen te staan.

 

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Dat is altijd een lastige vraag maar ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen. Dit kan zijn op het gebied van (technische) bedrijfskunde maar belangrijkst is dat ik mooie stappen blijf maken. Ook zou ik nog graag een deeltijd master, bijvoorbeeld bedrijfskunde of management willen doen.

 

Welke tip wil je afgestudeerden meegeven bij het zoeken naar de juiste functie rol als eerste baan?

Ga met veel mensen en bedrijven in gesprek om erachter te komen wat het beste aansluit bij jouw ambities. Er is zoveel te doen en binnen de techniek zijn er veel specialisaties. Van ieder gesprek leer je een hoop en krijg je een beter beeld van waar de markt naar op zoek is en wat jou persoonlijk het meeste aanspreekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>